You are here
10 av de mest otroliga saker som människor har lyckats stjäla featured krim 

10 av de mest otroliga saker som människor har lyckats stjäla

Att stjäla något är självklart ett brott, och vi vill inte på något sätt glorifiera brottslighet, men vi kommer att ge dig tio exempel som nästan kan sägas vara imponerande. De är fortfarande verkliga brott, men bara av det slag man förväntar sig av Hollywoodfilmar, inte i verkligheten.

10. Två minitåg

Miniature_Railway

Även om det var minitåg, så vägde båda dessa tåg strax under ett ton. Men det konstiga med denna saken är dock att det inte finns något uppenbart motiv, utan bara att tågen var där, nästen som att tjuvarna stal tågen bara för att ingen andra hade gjort det. Det andra som förbryllade åskådare, var att det inte fans något uppenbart sätt tjuvarna kunde ta med sig tågen på. Det var nästan som om de bara åkte med tåget.

9. Bankautomater

ATM-image

En bankautomat är inte bara löjligt tung, men den är ofta säkert monterad i en vägg. Detta har inte hindrat stöld av bankomater från att bli lågkonjunkturens hetaste brott. Teknikerna varierar från att helt enkelt lyfta dem upp och stjäla dem med ren arbetskraft, till att nonchalant promenera in med skrivskiva i handen och ta med bankautomaten utan frågor. Ingen har officiella siffror på hur många bankautomater som blir stulna, men mer än en är förmodligen alltför många.

8. En NASA raketmotor

rocket-engine

NASA gillar att hålla ett vaksamt öga på sakerna de skapar, inte bara för att de kostar miljarder, men också för att om deras teknik föll i ett rivaliserande lands händer, skulle det typ vara en dålig sak. Så föreställ dig då deras förvåning när en Saturn RL-10 raketmotor dök upp till försäljning på Ebay. Den märkligaste delen av hela denna historien är att raketmotorn är enorm, och togs från en av de säkraste platserna på jorden. Hollywood behöver få numret till den person eller personer som stal den för att få idéer till nästa nummer i Oceans filmserien.

7. En glaciär

glacier2

Det sägs att glaciärerna smälter, men det hjälper inte att de också kan bli stulna. I vad som kanske är den dummaste anledningen till att förstöra ett landmärke någonsin, blev en tjuv fångat med 5 ton färsk huggd glaciäris som han planerade att sälja till lyxiga barer för användning i vad som måste vara de bästa jäkla drinkarna på jorden.

6. Vakthundar

guard-dogs

Med alla dessa berättelser om stöld, är det skönt att veta att vi som fungerande medlemmar i samhället, har förmåga att skydda vår egendom. Eller snarare, vi kunde, om det inte var för det faktum att vakthundar också är ganska lätt foder för en bestämd skurk. I ett brott som är förvånansvärt vanligt, har kriminella bevisat att ingenting är säkert från deras kladdiga fingrar, även de saker vi köper för att skydda våra andra saker.

5. Ett tåg (full storlek)

train

Om du trodde att det att stjäla två miniatyr tåg var alltför enkelt, hörde ett par skurkar i Ukraina dig och gjorde det bättre: de stal ett fullstort tåg. Med hjälp av falska handlingar, spatserade tjuvarna in på bangården och tog tåget, ”antagligen med hjälp av en kran”. Det måste vara svårt för tågägarna att säkra sig mot stöld när dom inte ens är säkra på vilken utrustning folk brukar stjäla 60-tons tåg med.

4. Ett hus

HouseMoveTruck

[Det finns inga videoklipp eller bilder av stölden, men vi är säker på att det hände precis så här.]

Chansen är stor för att du läser detta i ditt eget hem, något som också tydligen är lätt att stjäla för en kriminell. En malaysisk hyresvärd upptäckte att hans tvåvåningshus hade stulits när han gick för att hämta hyran. Naturligtvis var inte det så roligt, men det faktum att polisen i området tvingades att rapportera ett ”saknad hus” är åtminstone lite roligt.

3. Tusentals liter bränsle

tanker truck on a highway

När du läser detta förväntar du förmodligen att tjuvarna stal en tankbil, vilket är precis vad vi tänkte. Men nej, det verkar som dessa tjuvarna tog sina egna tankar, fyllde dem helt fulla med bränsle och sedan körde helt enkelt iväg. Det mest pinsamme med detta är att det förmodligen tog många timmar, och vid ingen punkt var det någon som insåg att ett par män hade fyllt en lastbil med nästan en swimmingpool värt av bränsle, och sedan körde långsamt bort.

2. En bro

bridge

Khabarovsk, Ryssland, var en gång hem till en härlig 200-tons bro, samt en av de mest outtalbara namnen i historien. Men nu har dom bara namnet. Bron stals spårlöst, allt i en natt. Men detta är inte ens första gången detta har hänt i Ryssland. Dom har ännu inte lyckats fånga bro-tjuven, kanske inte så rart eftersom det uppenbarligen är Magneto.

1. Majs

corn

Med tjuvar på denna listan som stjäler broar och tåg, verkar det kanske konstigt att majs hamnar på nummer ett. Men det är tills du inser att bestämda brottslingar i Brasilien stal 50 ton av det, från ett tåg i rörelse! De smorda först spåren (för att bromsa tåget ner) och sedan bröt de in och stal all den dyrbara majs det innehöll. Tåget hade också socker, men dessa brottslingarna var först och främst efter majs. Så de kan ha varit omoraliska brottslingar, men de var åtminstone hälsomedvetna.

Related posts

Leave a Comment