You are here
10 av de mest vansinniga fotboll upploppen någonsin featured sport 

10 av de mest vansinniga fotboll upploppen någonsin

Fotboll är världens mest älskade sport. Från matcher i bakgator till VM, nästan alla har sparkat en boll någon gång, och fotbollens fans är bland de mest hängivna i världen. Men ”huliganer” går ibland för långt, och påföljande upptåg kan bli hotfulla – ibland även livsfarliga. Här har vi samlat en lista över 10 av de mest vansinniga fotboll upploppen någonsin:

10. Millwall vs. Luton

Millwall-Luton
Fans började riva upp säten i arenan och slunga dem på fotbollsplanen vid en Millwall – Luton match år 2009. Inte längre nöjd med att slå varandra med krossade träbitar på läktaren, stormade fansen snart fältet för att återuppta sina upptåg. Tjänstemän och annan personal flydde när åskådarna kastade projektiler mot dem obevekligt, och polisen var enormt underlägsna av upprorsmakarna.

9. Polsk fotbollskravall

Polsk-fotbollskravall
En man dödades, tre skadades och polisen stenades när fans gick på varandra med yxor och knivar på en match i Polen 2003. 120 personer greps efter striderna, som var så våldsamma att det polska nationella fotbollsförbundets huvud, Michal Listkiewicz, skyllde upploppet på ligister ”som utger sig för fans.”

8. Fotbollskravall i Prag

FotbollskravalliPrag1
Kravaller bröt ut mellan tjeckiska och kroatiska fans, vilket krävde ingripande av kravallpoliser, och lämnade otaliga fans blodiga eftersom strider bröt ut i huvudstadens centrala torg. Bland de olika projektiler som utväxlades mellan upprorsmakarna – som omfattade flaskor, stenar och facklor – kan skottlossning hörs i videofilmer av upploppet.

Related posts

Leave a Comment