You are here
10 av de mest vansinniga fotboll upploppen någonsin featured sport 

10 av de mest vansinniga fotboll upploppen någonsin

3. Heysel upploppen i Belgien

Heysel-upploppen-i-Belgien
Under 1985 Europacupfinalen, började bråkiga Liverpool supportrar attackera Juventus fans, de drev genom en rad av poliser för att komma åt dem. Juventus fans, i sin panik, kollapsade en hel stadion vägg i sina försök att fly. Väggen krossade dussintals åskådare, och ännu mer trampades ihjäl under kaoset. Den officiella dödssiffran var 39, med 350 skadade och eventuellt mer mörkertal.

2. Port Said-Kairo

Port-Said-Kairo
I fjol resulterade Kravaller i Egypten på en Port Said-Kairo match i några av de värste olycksoffer antalen någonsin såväl som egendomsskador i hela staden. Över 70 människor dödades under det inledande upploppet, vilket gör det till en av de dödligaste fotboll upploppen i historien. Kravaller och egendomsskador fortsatte efter ett domstolsbeslut som dömde 21 till döden för anstiftan av kaoset. Vissa spekulerar att förövarna var hyrde ligister, och inte bara vanliga huliganer.

1. Hillsborough katastrofen

Hillsborough-katastrofen
I april 1989 blev 96 Liverpool fans krossad till döds när fans kollapsade en av arenans väggar. En kombination av bråkiga åskådare, polisens svaga hantering av folkmassan, och för gammal stadion konstruktion resulterade i att väggen kollapsade. Fans började trampa varandra för att undkomma blodbadet. Totalt hade arenan fyllts till den dubbla mängden av det som ansågs vara säkert. Tragedin minns som en av Storbritanniens värsta idrottsliga katastrofer någonsin.

Related posts

Leave a Comment