You are here
10 Djur som knarkar och dricker djur featured 

10 Djur som knarkar och dricker

Låt oss få en sak klar innan vi börjar: Superlistan stödjer inte alkohol- eller drogmissbruk. Det kommer att förstöra ditt liv, och du borde göra mer produktiva saker med din tid, som att läsa Superlistan.

Med detta sagt, djur som tar droger kan vara rätt så lustiga. Vissa djur gör det p.g.a. nyttiga bieffekter, medan andra bara får en kick av vanan. Och eftersom de inte kan spela X-Box, och därför inte har så mycket att göra förutom att äta och sova, kan vi inte klandra dem för att hänge sig åt lite drogmissbruk. Bara inte låt dem ge dig några idéer, vissa djur är sådana hardcore knarkare och alkoholmissbrukare att deras vanor skulle bokstavligen döda dig.

10. Fåglar

antingHundratals fågelarter gör något som kallas ’anting’ (eller myrbad), vilket motsvarar att gå till fågelspa. Genom att gnugga myror över sig själva, utsöndrar insekterna syra, som både dödar oönskade parasiter (kvalster, fästingar, etc.), och gör myrorna säkra att äta. Ja, fågelspa suger.

Det är allt gott och väl, men det verkar som myrbad också är stimulerande. Forskarna tror att vissa fåglar kan bli beroende av myrbad, och fåglarna kommer lova att sjunga en vacker sång om du visar dem var närmaste myrstack är, eftersom de behöver sin fix, för pocker, de behöver sina myror och de behöver dem nu!

bird-anting

Så om du kämpar med missbruk, hitta tröst i det faktum att det kunde varit värre – åtminstone smetar du inte myror över dig själv. Och om du är, väl … nej, det kan nog inte bli värre än så.

9. Jaguarer

jaguar-on-caapi

Vi måste erkänna att vetenskapen om detta är lite luddigt, men du kommer att få en söt jaguar video ut av det, så vi vill inte höra några klagomål. Nu då, du vet hur katter äter gräs, bara för att kräka det upp igen? De gör det för att rensa ut deras matsmältningssystem, och det är en vana som delas av deras större kusiner. Och en av de växter jaguarer äter för att lindra deras magar är hallucinogena caapi vinstockar.

Det verkar logiskt för oss att om du ska äta något för det uttryckliga syftet att kräks upp det igen, vill du gärna vara för hög för till att känna det. Det har också föreslagits att plantan ökar sinnena, vilket gör jaguarerna mer dödliga. Tyvärr är legitim diskussion om detta ämne knapphändig, förmodligen eftersom alla som kom tillräckligt nära dessa droginducerade dödliga jaguarer slutade som middag. Det bästa vi kan hitta är denna video:

Å ena sidan är det från en BBC-produktion, och dom vet i allmänhet vad de pratar om. Men å andra sidan, låter berättaren hög som en drake själv, så kanske vi inte kan lita på hans omdöme. Men vi vill gärna tro att det är legitimt, om bara för att jaguaren i denna video är obeskrivligt gullig.

Related posts

Leave a Comment