You are here
10 Djur som knarkar och dricker djur featured 

10 Djur som knarkar och dricker

8. Schimpanser

smoking-chimp21

Det finns inget roligt med nikotinberoende. Såvida missbrukaren inte är en schimpans, i vilket fall det är jäkla lustigt.

Då och då läser du en berättelse om en schimpans som har börjat röka, eftersom det är den typ av nyheter internet skapades för. Den allmänna uppfattningen är att de efterapar beteendet hos sina mänskliga besökare, även om mer besynnerliga teorier som sexuell frustration har också föreslagits. I de flesta fall är det tänkt att aporna faktiskt inte var beroende, även om dessa förmodade icke-missbrukarna sträckte sig efter cigarettfimpar med pinnar och gömde sina cigg från djurskötare, som vi tycker går lite utöver ”sällskapsrökare”. Men om vi fick sitta i ett bur och låta tusentals människor stirra på oss varje dag, skulle vi ville ha en cigarett också.

Charlie, schimpansen i videon, lyckades till slut bli av med sitt beroende, och levde tills han blev 52 år gammal (vilket är ganska gammalt för en schimpans). Så goda nyheter, läsare som försöker sluta röka – om en apa kan göra det, så kan du!

7. Vallaby

wallaby2

Du bara vet att en historia som handlar om vallabyar kommer att vara lite knäpp. Australien är världens största leverantör av laglig opium, vilket gör det till världens 17: e största leverantör av opium totalt. Vallabyar bor i Australien. Ja, du fattar iden. Dessa pungdjur har utvecklat en tendens att gå in i vallmofält, äta dem tills de är höga som hus, och sedan hoppa förvirrat i cirklar i vad du kan bara föreställa dig är den sötaste drog trippen du någonsin kommer se.

wallaby

Men all den hoppning gör vissa skador – vallabyarnas vilda opium fester skapar sädesfältcirklar, även om ”cirkel” förmodligen används generöst i detta sammanhang. Tyvärr för alla konspirationsteoretikerna, men det visar sig att det inte är utomjordingar trots allt. Men nästa gång du ser en sädesfältscirkel ska du tänka på höga vallabyar, det borde få dig att le.

6. Bin

bee2

Att vara ett bi är hårt arbete – hela dagen säger drottningen åt dig ”gå stick detta” och ”gå pollinera det,” och när du kommer tillbaka till kupan på natten, är hon alltför upptagen med å lägga ägg till att ens säga tack. Det är inte konstigt att bin kommer att slänga i sig några små bi shots av allt från fermenterat nektar till ren etanol. Och med ”några” menar vi den mänskliga motsvarigheten till tio glas vin.

Desto fullare bina blir, desto mer asociala och våldsamma blir dom. Och eftersom det inte är säkert att dricka och flyga, brukar de floppa på ryggen och koppla av.

bee

Ungefär som tonåringar, kan bina inte komma hem berusad utan att få problem. Dörrvakter kan plocka ut berusade bin, och de har nolltolerans. En eller två vilda nätter kommer bara få dig kastat ut ur kupan tills du nyktrar till. Men återfallsförbrytare kommer att få sina ben avslitna. Ha det i åtanke nästa gång du klagar över ett par blåmärken du fick när du kastades ut ur en bar.

Related posts

Leave a Comment