You are here
10 Djur som knarkar och dricker djur featured 

10 Djur som knarkar och dricker

5. Hästar

horse

Locoweed är en mycket giftig växt, så självklart kommer hästar att söka efter det och äta allt de kan. Vanan börjar oskyldigt nog, eftersom det ofta är den enda växten som är tillgänglig för hungriga hjordar i kallt väder. Men så blir de beroende, eller ser alla coola djur som äter det, och börjar småäta på det även om det finns andra alternativ.

Som du kanske gissat, får locoweed hästar att agera lite galet. Symtomen omfattar synproblem, ökad salivproduktion, planlösa vandring, och en brist på samordning. Så om du ser en dreglande häst vackla in i en vägg, oddsen är att han är på ogräset.

horse3

Tyvärr, är inte de långvariga besvären roliga. Depression, kraftig viktminskning, infertilitet och hjärtsvikt drabbar locoweed knarkare. Och eftersom det är en vanlig växt, utgör locoweed ett allvarligt problem för ranchägare. I årtionden har de arbetat med forskare för att hitta de bästa sätten att behandla och förebygga locoweed missbruk, eftersom de inte bara kan ha ett allvars prat med sina hästar, och hoppas på det bästa.

4. Tjockhornsfår

tjockhornsfar4

Liksom vissa människor, kan tjockhornsfår bliv så beroende av droger att de blir tvungna att suga och slicka saker för att få sin fix. Till skillnad från vissa människor, slickar fåren stenar – specifikt, stenar högt uppe i Rocky Mountains, där hallucinogena lavar växer.

Liksom alla de bästa drogerna, är lavarna sällsynta och kraftfulla, vilket är kanske varför fåren går långt för att få lite, även om platsen är farlig. A ta sig till laven är förmodligen lätt, eftersom tjockhornsfår är säkra på foten och bra på att klättra. Men att komma tillbaka till en säker plats efter att ha ätit det? Tänk bara hur du skulle klara dig om du var tvungen att bestiga ett berg medan du var stenad ut ur ditt sinne.

Får påstås att slipa sina tänder ner till nubs bara för att få varenda bit av svamp från klipporna, så kanske det kommer att muntra upp dig nästa gång du letar i dina soffa kuddar efter växelpengar för att köpa en sex-pack. Det hade faktisk varit en utmärkt anti-drog kampanj – visa barnen en bild av ett nub-tandad får, med blod droppande från sitt tandkött.

3. Lemurer och capuchinapor

lemur-3

Vi hoppas verkligen att ingen av er har någonsin varit så desperat efter en fix att du retade en giftig tusenfoting tills den sprutade hallucinogent gift över hela dig, men det är precis vad både lemurer och capuchinapor har iakttagits göra. Genom att gnugga tusenfoting sekretion över hela kroppen, blir djuren vad forskarna kallar ”hög som en drake”.

lemur-2

Liksom myrbad, hjälper denna praxis avvärja skadeinsekter. Till skillnad från myrbad, finns det en legitim risk – tusenfotingsgift innehåller cyanid. Det måste finnas ett mindre farligt sätt att stöta bort insekter, så vi tänker att våra håriga vänner antagligen gör detta främst för berusningen.

capuchin2

För capuchinaporna, är det också en social aktivitet, de sitter i en grupp och skickar en tusenfoting runt som om de är på världens äckligaste fest. Kan ni föreställa er hur narkotika filmer skulle vara om människor gjorde det? Vi skulle betala bra pengar för att se Al Pacino sitta vid ett skrivbord myllrande av tusenfotingar och smörja sig med deras sekret.

Related posts

Leave a Comment