You are here
Visste du att det här var olagligt? featured krim 

Visste du att det här var olagligt?

Det sägs att okunnighet om lagen är ingen ursäkt. Det kan därför vara en god ide att ta reda på några av världens galnaste lagar som man inte skulle tro innan du åker på nästa semester. Till exempel, visste du att det är olagligt att tugga tuggummi i Singapore eller att det är olagligt att spola toaletten efter kl 10 i Schweiz? Vi har därför samlat en lista av de tokigaste och konstigaste lagarna vi kunna hitta!

Olagligt att begå mord i skottsäker väst

bulletproof vests

Visste du att i New Jersey i USA är det olagligt att begå mord när man har på sig skottsäker väst? Enligt New Jersey lag 2C: 39-13, har en person begått ett brott om ”han använder eller bär en skottsäker väst medan han begår, eller försöker att begå, mord, dråp, rån, sexuella övergrepp, inbrott, kidnappning, kriminell flykt eller överfall.” Med andra ord kan man få allvarligare straff därsom man har på sig västen när man begår brott.

Man får inte dö i parlamentet!

parlamentet

Det är bara en av de galnaste lagarna i Storbritannien som nyligen har tagits bort från regelboken. Anledningen till att det var förbjudet att dö i parlamentet är att byggnaderna räknas som ett kunglig palats. Författaren av The Strange Laws of Old England, Nigel Cawthorne, berättar att ”Den som dör där har tekniskt rätt till en statsbegravning. Om de ser att du ser lite sjuk ut så bär de dig snabbt ut.”

Spola inte i toaletten efter kl 10

toa

Visste du att det är olagligt att spola toaletten efter 10:00 i ett hyreshus Schweiz? Regeringen tyckte konstigt nog att buller var farligare än luktförorening. Inte säker på att vi är överens med dem om det. Men hur som helst så får man då välja mellan dålig lukt eller att hålla sig tills nästa morgon.

Olagligt att tugga tuggummi

tuggummi

Har du någonsin tänkt på att du kan åka dit för att tugga tuggummi? Ja, det kan hända! Tuggummi har varit helt olagligt i Singapore sedan 1992. Det finns ett förbud mot att importera tuggummi i Singapore. Enligt lagen är endast nikotintuggummi tillåten, men det får man endast köpa från en läkare med ett recept. Ingen tuggummi får köpas eller säljas i Singapore, och man kan få böter på över 4000kr för att spotta ut tuggummi på gatorna.

Strunta i att betala för restaurang måltid om du inte känner dig mätt

not full

Danskarna har länge varit känd som artiga och vänliga människor, men de tar också kundservice till det yttersta. I Danmark är du tekniskt sett inte skyldig att betala för en restaurang måltid om du inte känner att du är mätt när räkningen kommer. Som med många galna lagar lämnas mycket osagt, och det finns ingen föreskriven metod för att bevisa om du är mätt eller ej.

Related posts

Leave a Comment