You are here
10 Djur som knarkar och dricker djur featured 

10 Djur som knarkar och dricker

Låt oss få en sak klar innan vi börjar: Superlistan stödjer inte alkohol- eller drogmissbruk. Det kommer att förstöra ditt liv, och du borde göra mer produktiva saker med din tid, som att läsa Superlistan.

Med detta sagt, djur som tar droger kan vara rätt så lustiga. Vissa djur gör det p.g.a. nyttiga bieffekter, medan andra bara får en kick av vanan. Och eftersom de inte kan spela X-Box, och därför inte har så mycket att göra förutom att äta och sova, kan vi inte klandra dem för att hänge sig åt lite drogmissbruk. Bara inte låt dem ge dig några idéer, vissa djur är sådana hardcore knarkare och alkoholmissbrukare att deras vanor skulle bokstavligen döda dig.

10. Fåglar

antingHundratals fågelarter gör något som kallas ‘anting’ (eller myrbad), vilket motsvarar att gå till fågelspa. Genom att gnugga myror över sig själva, utsöndrar insekterna syra, som både dödar oönskade parasiter (kvalster, fästingar, etc.), och gör myrorna säkra att äta. Ja, fågelspa suger.

Det är allt gott och väl, men det verkar som myrbad också är stimulerande. Forskarna tror att vissa fåglar kan bli beroende av myrbad, och fåglarna kommer lova att sjunga en vacker sång om du visar dem var närmaste myrstack är, eftersom de behöver sin fix, för pocker, de behöver sina myror och de behöver dem nu!

bird-anting

Så om du kämpar med missbruk, hitta tröst i det faktum att det kunde varit värre – åtminstone smetar du inte myror över dig själv. Och om du är, väl … nej, det kan nog inte bli värre än så.

Related posts