You are here
10 Djur som knarkar och dricker djur featured 

10 Djur som knarkar och dricker

9. Jaguarer

jaguar-on-caapi

Vi måste erkänna att vetenskapen om detta är lite luddigt, men du kommer att få en söt jaguar video ut av det, så vi vill inte höra några klagomål. Nu då, du vet hur katter äter gräs, bara för att kräka det upp igen? De gör det för att rensa ut deras matsmältningssystem, och det är en vana som delas av deras större kusiner. Och en av de växter jaguarer äter för att lindra deras magar är hallucinogena caapi vinstockar.

Det verkar logiskt för oss att om du ska äta något för det uttryckliga syftet att kräks upp det igen, vill du gärna vara för hög för till att känna det. Det har också föreslagits att plantan ökar sinnena, vilket gör jaguarerna mer dödliga. Tyvärr är legitim diskussion om detta ämne knapphändig, förmodligen eftersom alla som kom tillräckligt nära dessa droginducerade dödliga jaguarer slutade som middag. Det bästa vi kan hitta är denna video:

Å ena sidan är det från en BBC-produktion, och dom vet i allmänhet vad de pratar om. Men å andra sidan, låter berättaren hög som en drake själv, så kanske vi inte kan lita på hans omdöme. Men vi vill gärna tro att det är legitimt, om bara för att jaguaren i denna video är obeskrivligt gullig.

Related posts