You are here
10 Djur som knarkar och dricker djur featured 

10 Djur som knarkar och dricker

8. Schimpanser

smoking-chimp21

Det finns inget roligt med nikotinberoende. Såvida missbrukaren inte är en schimpans, i vilket fall det är jäkla lustigt.

Då och då läser du en berättelse om en schimpans som har börjat röka, eftersom det är den typ av nyheter internet skapades för. Den allmänna uppfattningen är att de efterapar beteendet hos sina mänskliga besökare, även om mer besynnerliga teorier som sexuell frustration har också föreslagits. I de flesta fall är det tänkt att aporna faktiskt inte var beroende, även om dessa förmodade icke-missbrukarna sträckte sig efter cigarettfimpar med pinnar och gömde sina cigg från djurskötare, som vi tycker går lite utöver “sällskapsrökare”. Men om vi fick sitta i ett bur och låta tusentals människor stirra på oss varje dag, skulle vi ville ha en cigarett också.

Charlie, schimpansen i videon, lyckades till slut bli av med sitt beroende, och levde tills han blev 52 år gammal (vilket är ganska gammalt för en schimpans). Så goda nyheter, läsare som försöker sluta röka – om en apa kan göra det, så kan du!

Related posts