You are here
10 Djur som knarkar och dricker djur featured 

10 Djur som knarkar och dricker

5. Hästar

horse

Locoweed är en mycket giftig växt, så självklart kommer hästar att söka efter det och äta allt de kan. Vanan börjar oskyldigt nog, eftersom det ofta är den enda växten som är tillgänglig för hungriga hjordar i kallt väder. Men så blir de beroende, eller ser alla coola djur som äter det, och börjar småäta på det även om det finns andra alternativ.

Som du kanske gissat, får locoweed hästar att agera lite galet. Symtomen omfattar synproblem, ökad salivproduktion, planlösa vandring, och en brist på samordning. Så om du ser en dreglande häst vackla in i en vägg, oddsen är att han är på ogräset.

horse3

Tyvärr, är inte de långvariga besvären roliga. Depression, kraftig viktminskning, infertilitet och hjärtsvikt drabbar locoweed knarkare. Och eftersom det är en vanlig växt, utgör locoweed ett allvarligt problem för ranchägare. I årtionden har de arbetat med forskare för att hitta de bästa sätten att behandla och förebygga locoweed missbruk, eftersom de inte bara kan ha ett allvars prat med sina hästar, och hoppas på det bästa.

Related posts