You are here
10 Djur som knarkar och dricker djur featured 

10 Djur som knarkar och dricker

4. Tjockhornsfår

tjockhornsfar4

Liksom vissa människor, kan tjockhornsfår bliv så beroende av droger att de blir tvungna att suga och slicka saker för att få sin fix. Till skillnad från vissa människor, slickar fåren stenar – specifikt, stenar högt uppe i Rocky Mountains, där hallucinogena lavar växer.

Liksom alla de bästa drogerna, är lavarna sällsynta och kraftfulla, vilket är kanske varför fåren går långt för att få lite, även om platsen är farlig. A ta sig till laven är förmodligen lätt, eftersom tjockhornsfår är säkra på foten och bra på att klättra. Men att komma tillbaka till en säker plats efter att ha ätit det? Tänk bara hur du skulle klara dig om du var tvungen att bestiga ett berg medan du var stenad ut ur ditt sinne.

Får påstås att slipa sina tänder ner till nubs bara för att få varenda bit av svamp från klipporna, så kanske det kommer att muntra upp dig nästa gång du letar i dina soffa kuddar efter växelpengar för att köpa en sex-pack. Det hade faktisk varit en utmärkt anti-drog kampanj – visa barnen en bild av ett nub-tandad får, med blod droppande från sitt tandkött.

Related posts