You are here
10 Djur som knarkar och dricker djur featured 

10 Djur som knarkar och dricker

3. Lemurer och capuchinapor

lemur-3

Vi hoppas verkligen att ingen av er har någonsin varit så desperat efter en fix att du retade en giftig tusenfoting tills den sprutade hallucinogent gift över hela dig, men det är precis vad både lemurer och capuchinapor har iakttagits göra. Genom att gnugga tusenfoting sekretion över hela kroppen, blir djuren vad forskarna kallar “hög som en drake”.

lemur-2

Liksom myrbad, hjälper denna praxis avvärja skadeinsekter. Till skillnad från myrbad, finns det en legitim risk – tusenfotingsgift innehåller cyanid. Det måste finnas ett mindre farligt sätt att stöta bort insekter, så vi tänker att våra håriga vänner antagligen gör detta främst för berusningen.

capuchin2

För capuchinaporna, är det också en social aktivitet, de sitter i en grupp och skickar en tusenfoting runt som om de är på världens äckligaste fest. Kan ni föreställa er hur narkotika filmer skulle vara om människor gjorde det? Vi skulle betala bra pengar för att se Al Pacino sitta vid ett skrivbord myllrande av tusenfotingar och smörja sig med deras sekret.

Related posts